Uitvaartcentrum


HET MIRAKEL

In mei 2001 ging de 1e paal in de grond en op 8 november 2002 werd het nieuwe uitvaartcentrum ingezegend door Pastoor Berkhout. Op zondag 11 november 2002 werd het nieuwe uitvaartcentrum opengesteld voor belangstellenden en werd het complex in gebruik genomen.

In het uitvaartcentrum bevinden zich 2 zalen voor condoleancebezoek. Beide zalen hebben hun eigen faciliteiten zodat verschillende services gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar geboden kunnen worden.

Voorstelling van Het Mirakel van Amsterdam
Het uitvaartcentrum draagt de naam 'Het Mirakel'. Het prachtige tableau voorstellende Het Mirakel van Amsterdam is een geschenk van Martien Mol, zoon van meester Mol. Het tableau is afkomstig uit de inmiddels gesloopte kerk 'De Liefde' in Amsterdam. Vanwege de trouw die Volendam door de eeuwen heen aan het Mirakel van Amsterdam heeft bewezen door het lopen van de Stille Omgang, heeft de schenker dit tableau graag aan Volendam afgestaan zodat dit een plaats kon krijgen in de grote zaal van het uitvaartcentrum.

 

 

Kerkebreekzaal

De kerkebreekzaal is de grootste zaal. De capaciteit van deze zaal is 125 personen. In deze zaal zijn twee opbaarruimten. Er is een opbaarruimte waar dag- en nacht gelegenheid is voor bezoek. De zaal beschikt over een modern verlichtingssysteem met verschillende mogelijkheden, een airco en een muziekinstallatie. 

Pastoriezaal

De kleine zaal is begin 2012 gesloopt omdat deze deel uitmaakte van hetzelfde fundament van de pastorie. De pastorie van de Vincentiuskerk is in de periode 2012-2013 geheel gesloopt en in een nieuwe vorm teruggebouwd. In de Pastoriezaal mogen maximaal 72 personen. Deze zaal heeft één opbaarruimte. De lampen uit de oude koffiekamer van de voormalige pastorie hebben een plaats aan het plafond gekregen in deze zaal. De openhaard is teruggeplaatst in de hal voor de zaal. Verder beschikt deze zaal ook over een muziekinstallatie.

 

 

Voor vragen en opmerkingen over het uitvaartcentrum kunt u terecht bij het bestuur van het fonds.